english

or you can choose your language below
 

профил

активности инфо галерија контакт
 

 

Паркинзи за велосипеди и промоција на велосипедизмот

Со цел да се подигне свеста за водење здрав живот и употреба на велосипеди, како и да има каде да се парќираат велосипедите, ОЖОСВН во рамките на иницијативата „Мрдни со прст" во Свети Николе постави 5 паркинзи за велосипеди. Овие паркинзи се поставени во централното градско подрачје, односно два на влезот од градскиот пазар, еден во градскиот парк и два кај спортската сала „Цар Самоил".

На 5ти Октомври, 15тина деца, членови на сообраќајната секција при ООУ „Гоце Делчев“ од Свети Николе направија дефиле со своите велосипеди и ги промовираа паркинзите за велосипеди. За време на дефилето на случајните минувачи им беа поделни информативни флаери кои содржеа факти за придобивките од често користење на велосипед и водење грижа за здрав живот.

 

Организација на жените на општина Свети Николе

 
 

прва страна | профил | активности | инфо | галерија | контакт
© 2003-2017 Организација на жените - Свети Николе.
Сите права се задржани Webmaster