english

or you can choose your language below
 

профил

активности инфо галерија контакт
 

 

ОРГАНИЗАЦИЈА НА ЖЕНИТЕ НА ОПШТИНА СВЕТИ НИКОЛЕ ВО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 8ми МАРТ - ИНТЕРНАЦИОНАЛНИОТ ДЕН НА ЖЕНАТА

Организација на жените на општина Свети Николе оваа година во Свети Николе, организираше одбележување на 8ми Март-Интернационалниот ден на жената. За таа цел се положи цвеќе и им се оддаде почит на жените борци во НОБ од општина Свети Николе на споменикот во нивна чест во градскиот парк. На самиот чин присуствуваа преставници и преставнички на Локална самоуправа Свети Николе, член/ки/ови на останати женски организации од градот, државни институции, училишта и граѓани и граѓанки од општина Свети Николе. Организацијата во чест на 8ми Март приреди средба и коктел во просториите на организација за поширокото членство, за соработничките и подржувачите, каде меѓудругото се споделија и разменија мислења и искуства во однос на женскиот активизам и прашања поврзани со еднаквоста на половите во општеството.

 

     
 
     
 
     
 

 

Организација на жените на општина Свети Николе

 
 

прва страна | профил | активности | инфо | галерија | контакт
© 2003-2016 Организација на жените - Свети Николе.
Сите права се задржани Webmaster