english

or you can choose your language below
 

профил

активности инфо галерија контакт
 

 

7 МЛАДИ ОД СВЕТИ НИКОЛЕ ЌЕ УЧЕСТВУВААТ ВО РЕАЛИЗАЦИЈА
НА МЛАДИНСКА РАЗМЕНА ЗА ДИСКРИМИНАЦИЈА ВО ПАРИЗ, ФРАНЦИЈА

Организација на жените на општина Свети Николе е партнер на Организацијата Lieu d’Accueil Innovant (LAI) од Франција и заеднички ќе реализираат Младинска размена за дискриминација. Размената ќе се одржи во Париз, Франција во Август 2016 во која ќе бидат вклучени 28 млади на возраст од 18-25 години од Франциаја, Романија, Белгија и Македонија т.е. 6 волонтери и еден лидер на група од Организација на жените на општина Свети Николе.

Во рамки на проектот Младинска размена за дискриминација од 8 до 10 Септември 2015 година во Париз, Франција се одржа подготвителната средба на која присуствуваше Дорина Јанева-волонтерка во Организацијата. На АPV –подготвителната средба учествуваа претставници од сите партнерски организации, а се со цел да се дефинираат активностите за реализација на проектот Youth Exchange about discrimination кој финансиски е поддржан од програмата Еразмус+.

 

Организација на жените на општина Свети Николе

 
 

прва страна | профил | активности | инфо | галерија | контакт
© 2003-2015 Организација на жените - Свети Николе.
Сите права се задржани Webmaster